Följ Hässleholms kommun

Trädbeskärning på Första Avenyen i Hässleholm

Nyhet   •   Sep 23, 2014 11:52 CEST

Lindarna på Första Avenyen i Hässleholm får snart ett helt nytt utseende. Träden beskärs för att få en längre livslängd och för att bättre passa in i gaturummet.

I veckan påbörjar tekniska avdelningen vid Hässleholms kommun arbetet med att beskära lindarna på Första Avenyen, vilket gäller delen mellan Frykholmsgatan och Skolgatan. Träden ska i fortsättningen formbeskäras i en så kallad arkadklippning. Det innebär att träden klipps som avlånga kuber. Anledningen till detta är att träden har blivit för stora för att passa in i gaturummet och har ett allt för begränsat utrymme för rotsystemen.

Klippning gynnar träden
Med en arkadklippning, som betyder en minskning av kronvolymen, kan träden leva längre på platsen. En minskning av trädkronorna gör det förhoppningsvis även mindre trivsamt för fåglarna att sitta i träden, vilket länge har inneburit ett stort sanitärt problem. Första Avenyen har också en historia med formklippta träd längre tillbaka i tiden som är intressant att återuppliva och bevara.

Nya friska träd
Redan nu har tekniska avdelningen påbörjat arbetet med att byta ut träden i Gullregnsallén vid Hässleholms Resecentrum. De gamla träden som är dåliga ska ersättas med nya friska träd som får en bättre växtbädd och en underplantering med perenner och lökar.

För mer information kontakta:
Gunnar Swärdh, parkförvaltare
Tel 0451-26 82 55,
gunnar.swardh@hassleholm.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera