Följ Hässleholms kommun

Ett kärleksnäste? Ett ägg? I Hässleholm?

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2009 17:43 CEST

Hovdala trädhus vid Finjasjön har visat hur en syrerik mötesplats mitt uppe bland trädtopparna kan se ut. Ska nästa steg i Hovdalas utveckling bli ett kärleksnäste i naturen i form av ett ägg?

Torsdag 3 september kl 14.30 invigs utställningen "Ett kärleksnäste" i Hässleholm Kulturhus, biblioteksentrén. Ta del av ritningar, en modell och funderingar kring ett äggformat bo att övernatta i, ritat av Karin Hvid Rydell och Pia Söderman, Mem arkitekter. Lars-Göran Wiberg, kommunalråd i Hässleholm, invigningstalar. Dessutom medverkar designelever utklädda till bröllopspar med naturen som inspiration.

Projektet "Ett kärleksnäste" är till för att stimulera tankar, idéer och diskussioner om arkitektur och natur. Hur kan man bygga för att tillvarata och förhöja naturens värden? Och hur använder man sig av arkitekturens berättarkraft för att skapa identitet och attraktioner?

Hässleholm har på senare år uppfört ett antal spektakulära byggnader som alla är en del av det nya Hässleholm och lockar långväga besökare; Hässleholm Kulturhus, Hovdala trädhus, fågeltornet "Slingra dig".
I den rojalistiska kärleksyra som nu råder kan vi inte låta bli att fundera på hur ett kärleksnäste utöver det vanliga skulle kunna se ut. Ett ägg, tänkte vi. Ett ägg där nyinvigda eller naturromantiker vill tillbringa bröllopsnatten. Det kan vara en naturlig fortsättning på utveckling av Hovdala naturområde.

Men vad tänker du? Utställningen ger besökaren en möjlighet att titta närmare på äggmodellen och lämna sina åsikter direkt på en blogg.

Samtidigt öppnas utställningen "Träpriset" med Sveriges bästa träarkitektur i kulturhusets entréhall. De elva utvalda objekten från Träpriset 2008 presenteras av jurysekreterare och projektledare Per Bergkvist. Vinnare blev Östra Kvarnskogen i Sollentuna. Träpriset är ett hederspris instiftat av Skogsindustrierna och delas ut vart fjärde år. Det är ett pris för god svensk arkitektur i trä som speglar vår tid.

För vidare information kontakta:
Bjarne Öhrling
Tel: 0451-26 88 80, 0709-71 72 31
E-post: bjarne.ohrling@hassleholm.se

Bifogade filer

PDF-dokument