Följ Hässleholms kommun

Fin utmärkelse till Jan Karlsson

Pressmeddelande   •   Jun 25, 2012 17:17 CEST

Jan Karlsson, chef för mät- och GIS-avdelningen på Hässleholms kommun, får utmärkelsen "Årets kommunaltekniker" för sitt arbete med att utveckla IT-tekniken för att rationalisera kommunernas ajourhållning av byggnads- och adressinformation i det nationella fastighetsregistret. Utmärkelsen delas ut på Kommunaltekniska föreningens årskongress i Linköpin i höst.

Vid Svenska Kommmunaltekniska föreningens årskongress delas varje år ut två utmärkelser - Årets kommunaltekniker och Årets kommunaltekniska projekt. Årets kommunalteknikergår 2012 till Jan Karlsson, Hässleholms kommun, med motiveringen:

"All kommunal verksamhet är mer eller mindre IT-beroende. Tillgången på korrekt och aktuell information via tillförlitliga databaser är grundläggande för väl fungerande verksamheter. Jan Karlsson, Hässleholms kommun har uthålligt och med entusiasm arbetat med att utveckla IT-tekniken för att rationalisera kommunernas ajourhållning av byggnads- och adressinformation i det nationella fastighetsregistret. Samtidigt rationaliseras Lantmäteriets hantering av byggnadsinformation. Tekniken möjliggör ett kontinuerligt utbyte av data, system till system möjligt. Den kommer att leda till högre aktualitet i byggnadsredovisningen hos kommunerna och Lantmäteriet samt bidra till teknikutvecklingen inom geodataförsörjningen i samhället. Jan Karlsson har därför gjort sig förtjänt av utmärkelsen årets kommunaltekniker."

- Projektet med att samordna kommunernas byggnads- och adressinformation inleddes för tio år sedan och den här utmärkelsen är verkligen en bekräftelse på att mina tankar varit rätt. Det känns verkligen roligt och stimulerande, säger Jan Karlsson, chef för mät- och GIS-avdelningen på Hässleholms kommun.

Utmärkelsen delas ut vid Svenska Kommunaltekniska föreningens årskongress i Linköping den 8 september.