Följ Hässleholms kommun

Frukostklubben 26 september: Ikea, Nibe och Perstorp om samarbete mellan företag och kommun

Pressmeddelande   •   Sep 13, 2013 14:24 CEST

Hur kan offentlig och privat sektor tillsammans skapa förutsättningar för god tillväxt? Det är temat när Frukostklubben inleder höstsäsongen den 26 september. På scen finns VD:n för Ikea AB, koncernchefen för Nibe Industrier och VD:n för Perstorp Industripark.

Varje dag passerar drygt 11 000 pendlare Hässleholms resecentrum på väg till sina arbetsplatser i Hässleholm och runtom i regionen. Den ökande pendlingen har ändrat förutsättningarna för såväl kommuner som näringsliv och arbetstagare. Bland Hässleholms största arbetsgivare finns idag företag som är belägna i Älmhult och Perstorp, företag som i högsta grad påverkar Hässleholms tillväxt.

Vid Frukostklubbens höstpremiär möter ni Ikea AB:s VD Thomas Carlzon, Nibe Industriers koncernchef Gerteric Lindquist och Perstorp Industriparks VD Sulev Pull. På Kulturhusets scen samtalar de om gemensamma utmaningar, roller och ansvar i samarbetet mellan kommun och företag.

- Ämnet är oerhört relevant. Hässleholms kommun är i sitt näringslivsprogram tydliga med ambitionen att bli en del av hela Skånes arbetsmarknadsregion, konstaterar tillväxtchef Mikael Kipowski och fortsätter:

-.Frukostklubben är en bra mötesplats för goda samtal på och utanför scenen och jag vet också av tidigare frukostklubbar att nya affärer har skapats.

Frukostklubben är ett samarbete mellan Företagarna Hässleholm, Hässleholms Hantverks- & Industriförening, LRF:s kommungrupp, Hässleholms Företagsgrupp, HessleCity, Fastighetsägarna Syd, Hässleholms kommun samt Nyföretagarcentrum. 

För mer information kontakta:

Mikael Kipowski, tillväxtchef
Tel 0709-71 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se