Följ Hässleholms kommun

Hässleholm klättrar kraftigt i Företagarnas ranking Årets företagarkommun

Pressmeddelande   •   Okt 06, 2011 11:59 CEST

Hässleholms kommun gör ett kraftigt skutt i mätningen Årets företagarkommun. Mätningen visar var företagandet utvecklats bäst under det senaste bokslutsåret. Hässleholms resultat speglar därför hur företagen har påverkats positivt i konjunkturcykeln mellan åren 2009 och 2010. Hässleholm klättrar från plats 254 till 141.

- Det är med försiktig optimism vi tittar på siffrorna. Det är skönt att se att den negativa utvecklingen i föregående konjunkturnedgång har vänt. Samtidigt vet vi att den globala ekonomin är osäker i dag, säger näringslivschef Charlotte Fogde Andréasson.

Årets Företagarkommun bygger på sex variabler som hämtas från företagens bokslut. Fyra av dessa är relaterade till företagens omsättning och resultat. De övriga två avser antalet aktiebolag och deras kreditvärdighet.

- Vi har stor tilltro till våra företag i kommunen. Flera företag och Hässleholms kommun investerar mycket just nu. Detta skapar långsiktigt goda förutsättningar för bra tillväxt, säger Charlotte Fogde Andréasson.

För mer information kontakta:
Näringslivschef Charlotte Fogde Andréasson
0709-71 72 29

Mer information om rankingen på Företagarnas webbplats: www.foretagarna.se/Aktuellt-och-opinion/Rapporter/2011/Arets-Foretagarkommun-ar-Gallivare

Bifogade filer

PDF-dokument