Följ Hässleholms kommun

Hässleholms webb och Pompejiwebben nominerad till designpris

Pressmeddelande   •   Aug 19, 2008 16:24 CEST

Både Hässleholms kommuns nya webbplats, som lanserades 5 november 2007, och Pompejiutställningens egen webbplats, har nominerats till Svenska Designpriset.

Efter juryns arbete i juli och augusti har bidragen www.hassleholm.se och www.hassleholm.se/pompeji nominerats till slutomröstningen i Svenska Designpriset 2008. Den 1 september startar omröstningen på www.capdesign.se där allmänheten får vara med och rösta fram vinnarna, som slutligen presenteras 8 oktober på Moderna Museet, Stockholm. Svenska Designpriset har totalt 15 olika tävlingskategorier. Hässleholms kommuns webbplats är nominerad i kategorin "Information webb". Webblatsen till utställningen "Pompeis Panem Gustas / Pompeji till bords", är nominerad i kategorin "Reklam webb".

Syftet med den nya webbplatsen är att förbättra tillgängligheten för kommunens invånare och besökare. Kommunens information presenteras i ny design och med fler funktioner. Innehållet delas in efter ledorden i kommunens vision: leva, uppleva, arbeta och lära.

- Webbplatsen är vår viktigaste kanal för att kommunicera med våra invånare och ett bra medium för att marknadsföra kommunen, säger kommunalråd Bo-Anders Thornberg.

Webbplatsens design har tagits fram av reklambyrån Bergström & co i samarbete med informationschef Hanna Gardell, webbutvecklare Mårten Bragée och informatör Lina Holmberg. Den följer samma nyskapande formspråk som den prisbelönta broschyren "Hässleholm nästa", som vann Svenska Publishingpriset 2006 och nominerades till Svenska Designpriset 2007.

Svenska Designpriset anordnas av Batteri kommunikation tillsammans med Cap & Design. Mer information finns på www.designpriset.se.

För mer information, kontakta
Mårten Bragée, webbutvecklare, 0451-26 83 70, 0709-81 83 70
Hanna Gardell, informationschef, 0451-26 83 48, 0709-81 83 48