Följ Hässleholms kommun

Mikael Kipowski blir tillförordnad näringslivschef

Pressmeddelande   •   Mar 06, 2013 20:21 CET

Mikael Kipowski tillträder omgående som tillförordnad näringslivschef efter att Charlotte Fogde Andréasson slutat sin tjänst för att anta nya utmaningar. 

Mikael Kipowski har sedan drygt två år tillbaka verkat som näringslivssamordnare på Hässleholms kommun. Bland annat har han varit projektledare för det strategiska näringslivsprogram som antogs i kommunfullmäktige under våren 2012. 

– Jag ser fram emot att få arbeta vidare med de här viktiga frågorna. Att dessutom få göra det i en ny roll blir både spännande och utvecklande. Arbetet kommer att fortsätta i samma anda som förut: med fokus på dialog och det strategiska näringslivsprogram som bildar överenskommelsen mellan företag, utvecklingspartners och kommun, berättar Mikael Kipowski. 

Den 1 januari 2013 trädde en ny organisation av kommunledningskontoret i kraft. Bland annat har utvecklingsstaben och näringslivsstaben tillsammans med lokalförsörjningsavdelningen omformats till en tillväxtavdelning. Syftet är att skapa en tydligare och mer ändamålsenlig organisation. 

– Rekryteringen av en chef för tillväxtavdelningen har påbörjats och vi räknar med att tjänsten tillsätts senast till hösten. Efter det kan vi titta närmre på tillväxtavdelningens organisation, säger kommunchef Bengt- Arne Persson. 

Mikael Kipowski tillsätts som tillförordnad näringslivschef på tillväxtavdelningen tills vidare. 

För mer information kontakta: 

Mikael Kipowski, tf näringslivschef Tel 0451-26 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se 

Bengt-Arne Persson, kommunchef 

Tel 0451-26 80 51 

Bifogade filer

PDF-dokument