Följ Hässleholms kommun

Miljoner i EU-stöd till Hässleholms kommun under 2016

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2017 15:57 CEST

- Vi tycker att det är mycket viktigt att kommunens verksamheter använder sig av möjligheten att söka stöd från olika EU-program, säger kommunens tillväxtchef Mikael Kipowski.

Sedan 2009 arbetar Hässleholms kommun fokuserat med att stärka det EU-relaterade utvecklingsarbetet. EU-arbetet samordnas av kommunens tillväxtavdelning. Varje år görs en redovisning av de projekt som fått projektmedel från någon av EU:s fonder och nyligen sammanställdes summan för EU-medel under 2016 till cirka 6,5 miljoner.

- Vi tycker att det är mycket viktigt att kommunens verksamheter använder sig av möjligheten att söka stöd från olika EU-program. Det ekonomiska stödet bidrar både till att vi kan genomföra utvecklingsprojekt som annars inte skulle bli av i kommunen, och till ett ökat samarbete mellan EU-länderna på en lokal nivå. Det är mycket positivt för Hässleholms arbete för en hållbar tillväxt, säger tillväxtchef Mikael Kipowski.

Hässleholms kommun har varit ägare till fem olika EU-stödda projekt under förra året. Under 2016 fick Hässleholm bland annat EU-medel för projekt för att bidra till en ökad sysselsättning och för arbete med en ökad integration. Även projekt med fokus på att underlätta för att starta företag i kommunen och olika insatser för erfarenhetsutbyte mellan kommunala verksamheter i olika EU-länder fick stöd.

Tillsammans kommer dessa projekt totalt att finansieras med 19 341 406 kronor i externa medel under den sammanlagda genomförandetiden. Under 2016 kom 6 471 903 kronor av den totala summan in till Hässleholms kommun. Stödet kommer från Europeiska Socialfonden, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Europeiska kommissionen samt Europa för medborgarna. Projekt som fått stöd i annan form än kontanta medel är inte inkluderade i den totala summan.

För mer information kontakta:

Mikael Kipowski, tillväxtchef

Tel. 0451-26 72 25, mikael.kipowski@hassleholm.se

Sara Arvidsson, EU-samordnare

Tel. 072-199 68 90, sara.arvidsson@hassleholm.se

Hässleholms kommun är en viktig knutpunkt i Sverige. Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av förändring och med ambition att utvecklas.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://news.hassleholm.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.