Följ Hässleholms kommun

Representanter från 10 afrikanska länder gästar Hässleholm

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2012 15:31 CEST

Sammanlagt 25 statstjänstemän och ministrar från 10 afrikanska länder besöker Hässleholms kommun nästa vecka. Under två dagar, den 30 april och den 2 maj, är det kommunen som planerar programmet för de utländska gästerna.

Statstjänstemännen och ministrarna genomgår en Sida-utbildning i Public Service Management. I utbildningen ingår ett fyra veckor långt besök i Sverige med tre veckor förlagda i Stockholm och en vecka i Hässleholm.

I Stockholm ligger mycket fokus på ”den svenska modellen” av demokrati och självstyre på tre nivåer. Alltifrån valsystem, lagstiftning och beskattning till modeller för målstyrning, uppföljning och kontroll behandlas.

Vistelsen i Hässleholm fokuseras på kommunal demokrati, ekonomi och strategier för hållbar utveckling. Förutom studiebesök på Hässleholms kretsloppscenter, avloppsreningsverk och värmeverk får de utländska gästerna vara med om ett traditionellt valborgsmässofirande. Det ingår även ett besök hos familjen Persson i Grantinge som visar hur modern mjölkproduktion kan se ut idag.

Representanter från följande 10 länder i Afrika deltar: Botswana, Namibia, Zambia, Sydafrika, Mozambique, Uganda, Etiopien, Rwanda, Kenya och Tanzania.

Bifogade filer

PDF-dokument