Följ Hässleholms kommun

Sista chansen se ”Pompeji till bords” i Skandinavien - utsedd till Skånes bästa utställning 2008

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2008 09:43 CET

Intresset för den världsunika utställningen "Pompeis Panem Gustas / Pompeji till bords" i Hässleholm kulturhus i Skåne har hittills varit fantastiskt stort. Nu återstår bara några veckor innan fresker, krukor, fat och silverskålar packas ner och skickas tillbaka till Pompeji. Till och med 18 januari finns det fortfarande en chans att uppleva romerskt vardagsliv i Hässleholm.

Sedan invigningen 13 september har nära 30000 besökare tagit del av de tvåtusen år gamla originalföremålen på temat mat och dryck. En del av föremålen är nyligen utgrävda och har aldrig tidigare visats för publik. Utställningen invigdes av landshövding Göran Tunhammar och har även besökts av kronprinsessan Victoria.

Nu är det snart sista chansen att se Pompeis Panem Gustas / Pompeji till bords på nära håll. Utställningen pågår till och med 18 januari med utökade öppettider under jul- och nyårshelgerna (se www.hassleholm.se/17985).

Det är ännu inte klart var den ska visas härnäst, men troligtvis blir det någonstans i Sydeuropa.

Utställningen har tagits emot mycket väl av både besökare och press. Magasinet Skåne har i sitt senaste nummer utsett Pompeis Panem Gustas / Pompeji till bords till Skånes bästa utställning 2008 i konkurrens med Kivik Art Centre och Lee Miller's war, Malmö museer.

För mer information, kontakta:
Projektledare Piero Palazzi, 046-14 28 10, 0768-230 447
Kulturchef Torbjörn Nilsson, 0709-71 71 01
Informationschef Hanna Gardell (information og pressbilder), 0709-81 83 48

Läs mer och hämta pressbilder på www.hassleholm.se/pompeji

Pompeji till bords är ett samarbete mellan Hässleholms kommun och Soprintendenza Archeologica Speciale di Napoli e Pompei.