Följ Hässleholms kommun

Studentstipendium för resa till European Forum Alpbach i Österrike – ett samarbete mellan Europaforum Hässleholm, Sparbanken 1826 & European Forum Alpbach

Pressmeddelande   •   Maj 22, 2013 16:48 CEST

Från och med år 2013 kommer Europaforum Hässleholm och European Forum Alpbach i samarbete med Sparbanken 1826 att dela ut ett stipendium för studenter. Tanken är att en student per år ska tilldelas ett stipendium för att besöka European Forum Alpbach i Österrike.

European Forum Alpbach är en internationell konferens i den tyrolska bergsbyn Alpbach i Österrike. Här samlas över 600 stipendiater från över 40 olika länder varje år för att delta i intellektuella samtal oberoende av barriärer som religion, social klass, ålder, språk, disciplin och ideologi.
Temat för år 2013 är – Experiences and Values. Seminarieveckan pågår den 12-18 augusti i år.

I stipendiet ingår ett kostnadsfritt besök på seminarieveckan under European Forum Alpbach samt kost, logi och ett resebidrag. www.alpbach.org/en/unterveranstaltung/seminar-week

Vi välkomnar nu studenter att söka detta stipendium. Kravet är att du studerar vid universitet eller högskola i Sverige och kan ge en bra motivering till varför just du ska åka till Alpbach. Vi prioriterar sökande som har någon anknytning till nordöstra Skåne.

Vi tar emot ansökningar fram till den 20 juni. Besked till stipendiaten lämnas senast den 1 juli. Ansökningarna skickas till Therese Almqvist, therese.almqvist@hassleholm.se.

För mer information kontakta:
Therese Almqvist, 0451-26 72 34
Lorenz Pucher, 0734-25 36 00

Läs mer:
www.eu-forum.se
www.alpbach.org/en/unterveranstaltung/seminar-week