Följ Hässleholms kommun

Urban Widmark väljer att avgå som kommunstyrelsens ordförande

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2013 16:27 CET

Urban Widmark (M) meddelar idag att han lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommun från och med söndagen den 3 februari:
- Hässleholm behöver en ny politisk majoritet, säger Urban Widmark.

- Det har varit en turbulent tid för politiken i Hässleholm de senaste månaderna och en mängd samverkande faktorer har lett fram till mitt beslut. Efter socialdemokraternas utspel i helgen om handlingsförlamning och bristande styrfart blev det uppenbart att något måste förändras. Den politiska situationen är ohållbar och jag träder därför åt sidan för att en ny majoritet ska kunna byggas.

- Anledningen till att jag engagerade mig i politiken är att jag har en vision och en målsättning att utveckla Hässleholms kommun. Därför valde jag också kommunen framför riksdagen 2006. Jag har fortfarande många idéer för framtidens Hässleholm, och jag och moderaterna vill ta ett politiskt ansvar. Men jag kan konstatera att det på grund av minoritetsstyret inte längre finns förutsättningar för mig att arbeta konstruktivt och driva Hässleholm framåt. Av det skälet har jag nu tagit beslutet att lämna posten som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd från och med söndagen den 3 februari.

- Att jag nu väljer att lämna är också till stor del av hänsyn till min familj. Kritik från olika håll har naturligtvis spelat in, även om jag fortfarande känner ett starkt stöd i partiet. Det har krävt mycket tid och energi att försöka hålla ihop alliansen och fokus ligger inte längre på utvecklingsfrågor i den utsträckning som jag skulle önska. Jag hoppas nu att mitt val ska göra att både moderaterna och kommunen får möjlighet till en positiv omstart.

- Under mina fyra år som kommunstyrelsens ordförande har jag lagt mycket kraft på att positionera Hässleholms kommun och skapa nätverk kring kollektivtrafik och infrastrukturfrågor. Kanske har jag ibland varit alltför drivande och inte lyssnat av och förankrat tillräckligt mycket internt. Men jag har fortfarande en stark vision och jag tror oerhört mycket på Hässleholms potential.

För mer information kontakta:
Kommunalråd Urban Widmark (M), 0709-81 83 78