Följ Hässleholms kommun

Vem vill bygga framtidens bostäder i Hässleholm? Attraktiv mark annonseras ut till exploatörer

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2009 11:06 CET

Hässleholms kommun bjuder genom annonsering in exploatörer att delta i utformningen av tre detaljplanelagda områden. Syftet är att få fart på byggprocessen av bostäder på de här centrala tomterna.

Erbjudandet gäller:

  • Tingsbacken - ca 1300 kvm mark planlagt för bostäder, tre våningar, centralt beläget vid Nytorget i Hässleholm.
  • Kvarteret Åldermannen - ca 5000 kvm mark centralt beläget i Tyringe, planlagt med byggrätter för bostäder, två till tre våningar.
  • Bestotomten - ca 18100 kvm mark i Stoby med byggrätt för bostäder, en till två våningar.

Hässleholms kommun vill utveckla dessa områden och söker nu exploatörer som förutom att bebygga fastigheterna även kan stå som förvaltare eller ansvara för försäljning av färdiga bostäder. Intresserade uppmanas att lämna förslag på bebyggelse senast 30 november. (Kommunen förbehåller sig fri prövningsrätt)

Kommunalråden Urban Widmark (M), Lars-Göran Wiberg (C) och Tommy Nilsson (S) står bakom initiativet att aktivt söka upp intressenter genom annonsering:

- Vi vill på det här sättet bjuda in byggföretagen att anmäla intresse och göra något spännande på de här tre attraktiva tomterna. Vi vill se intressanta bostäder som kan bli ett bra inslag i samhället och kommunen. Det är dessutom viktigt att få igång byggandet och stimulera byggbranschen i lågkonjunktur.

För mer information, kontakta:
Stadsarkitekt Roger Larsson, 0451-26 89 11
Exploateringschef Eva Blosfeld, 0451-26 81 80