Följ Hässleholms kommun

Pressmeddelanden

Ytterligare avstängningar i Hässleholms centrum

Ytterligare avstängningar i Hässleholms centrum

Pressmeddelanden   •   Sep 14, 2017 09:38 CEST

Korsningen mellan Tingshusgatan och Järnvägsgatan stängs av från och med måndagen den 18 september. Avstängningen görs för att ge plats till byggarbetet med omgestaltningen av Hässleholms centrum.

Nu börjar ombyggnaden av centrum

Nu börjar ombyggnaden av centrum

Pressmeddelanden   •   Feb 03, 2017 08:05 CET

Ombyggnaden av centrum i Hässleholm närmar sig och nu görs de sista förberedelserna inför entreprenörens byggstart i slutet av februari. Ombyggnaden delas upp i tre etapper och kommer att pågå fram till och med november 2017. För att ge plats åt byggarbetet kommer busshållplatserna vid Stortorget att flyttas till tillfälliga hållplatser vid Andra Avenyen från och med den 13 februari.

SiS skapar 80 nya jobb i Hässleholm

SiS skapar 80 nya jobb i Hässleholm

Pressmeddelanden   •   Dec 01, 2016 08:30 CET

Hässleholms kommuns läge med god infrastruktur och tillgänglighet är en styrka. Detta är en av anledningarna till att Statens institutionsstyrelse (SiS) nu bygger ut sin verksamhet i Hässleholm.

Pressvisning 28 oktober: Västerskolan - Skånes snyggaste skola?

Pressvisning 28 oktober: Västerskolan - Skånes snyggaste skola?

Pressmeddelanden   •   Okt 25, 2011 14:27 CEST

I Hässleholms kommun har barnens skolmiljö högsta prioritet. Mellan åren 2006 och 2013 investerar Hässleholm totalt ca 570 mnkr i flera större renoveringar och nybyggnationer av skol- och förskolor. Den nyligen invigda Västerskolan 7-9 är ett av de mer spektakulära projekten vad gäller arkitektur, konstnärlig utsmyckning och materialval. Trygghet har varit ett nyckelord i utformningen.

Nytorget kan omvandlas till modern mötesplats

Pressmeddelanden   •   Sep 08, 2010 10:32 CEST

Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt ett samarbetsavtal mellan Hässleholms kommun och Norén fastigheter kring utvecklingen av Nytorget. Syftet är att pröva om Nytorget kan omgestaltas till en modern mötesplats genom en ny restaurang och ett café med uteserveringar, utökat antal p-platser i det underjordiska garaget och en flytt av garagenedfarten.

Välkommen till invigningen av Sveriges snyggaste valstugor - de nya demokratiska mötesplatserna

Välkommen till invigningen av Sveriges snyggaste valstugor - de nya demokratiska mötesplatserna

Pressmeddelanden   •   Aug 23, 2010 14:29 CEST

Invigningen sker fredagen den 27 augusti kl. 12 på Stortorget i Hässleholm. Varje valstuga presenteras under några minuter av arkitekt eller producent. Därefter lottas valstugorna ut till de politiska partierna.

Ny anläggning för bad och friskvård byggs på Österås

Ny anläggning för bad och friskvård byggs på Österås

Pressmeddelanden   •   Maj 20, 2010 09:35 CEST

Den politiska majoriteten i Hässleholms kommun planerar att bygga en ny bad- och friskvårdsanläggning på Österås idrottsområde. Den ska bland annat innehålla en 25-metersbassäng med åtta banor, en relaxavdelning, ett gym och en upplevelsedel. Syftet är att främja kommuninvånarnas hälsa och förstärka utbudet av motion, undervisning och rekreation.

Röing Arkitekter vill bygga bostäder på Åldermannen

Pressmeddelanden   •   Maj 12, 2010 13:10 CEST

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Hässleholms kommun har godkänt ett optionsavtal som innebär att Röing Arkitekter AB får förtur att bygga bostäder på Åldermannen i Tyringe.

Ny kombiterminal och logistikpark i Hässleholm

Pressmeddelanden   •   Feb 10, 2010 12:09 CET

Hässleholms kommun och Jernhusen planerar att utveckla en ny kombiterminal och logistikpark på Hässleholm Nord. Idag beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att underteckna en avsiktsförklaring om samarbete med Jernhusen för att skapa en omlastningspunkt för järnvägstrafik mot kontinenten. Satsningen ger många nya arbetstillfällen till Hässleholms kommun och regionen.

Mötesplats Ljungdala – byggstart före jul

Mötesplats Ljungdala – byggstart före jul

Pressmeddelanden   •   Sep 16, 2009 11:10 CEST

Arbetet med Mötesplats Ljungdala i Hässleholm har tagit fart. Upphandlingen är klar och byggstart av de nya lokalerna kan ske före årets slut.