Följ Hässleholms kommun

Pressmeddelanden

Rekordmånga anmälda som utställare till What Works

Rekordmånga anmälda som utställare till What Works

Pressmeddelanden   •   Mar 02, 2018 09:38 CET

Den 20 mars anordnar Hässleholms kommun jobb- och utbildningsmässan Whats Work. Rekordmånga utställare har anmält sig vilket visar på att What Works växer till en allt mer lönsam mötesplats för arbetssökande, arbetsgivare, utbildningsanordnare och kommunen.

Branschfrukost inom el, industri och teknik för näringslivet och utbildningsanordnare

Pressmeddelanden   •   Jan 11, 2017 09:49 CET

Den 18 januari anordnar Teknikcollege …Hässleholm nästa en branschfrukost inom el, industri och teknik för näringslivet, utbildningsanordnare och yrkesverksamma inom branscherna. Tillsammans ska de samverka för att främja svensk industri och ungdomars möjligheter till arbete.

Kompetenssatsning i digitalt ledarskap

Kompetenssatsning i digitalt ledarskap

Pressmeddelanden   •   Dec 14, 2016 09:58 CET

Alla förskolechefer och skolledare i barn- och utbildnings-förvaltningen i Hässleholms kommun har deltagit i en kompetens- och ledarskapssatsning under hösten. Utbildningen bidrar till att öka förutsättningarna för att förverkliga barn- och utbildningsnämndens vision och mål med särskilt fokus på digital kompetens och digitaliseringens möjligheter.

App med gränslös kulturhistoria

App med gränslös kulturhistoria

Pressmeddelanden   •   Jul 24, 2014 17:49 CEST

”Historia utan gränser” är appen som ger nya möjligheter att upptäcka svenskdansk kulturhistoria. Med appen som guide kan besökare till Hovdala slott och Køge stad komma närmare de historiska omgivningarna och händelserna som utspelade sig där.

Internationella studenter besöker skolor i nordöstra Skåne

Pressmeddelanden   •   Mar 24, 2011 17:21 CET

"Låna en student" är ett nystartat projekt som möjliggör kulturella utbyten mellan skolelever och internationella högskolestudenter. Nu kan lärare bjuda in studenter från olika delar av världen till sin klass genom Europa Direkts nystartade projekt "Låna en student" som syftar till att ge elever en ökad kunskap om sin omvärld och möjlighet att praktisera sina språkkunskaper.

Europaforum Hässleholm visas i år på webb-tv

Pressmeddelanden   •   Apr 04, 2008 08:55 CEST

Nytt för i år är att flera seminarier på Europaforum Hässleholm sänds på webb-tv. På så vis kan en större publik följa diskussionerna – direkt eller i efterhand – även om de inte har möjlighet att vara på plats i Hässleholm.

Europaforum Hässleholm 2008, 7-10 april: Medierna och EU

Pressmeddelanden   •   Jan 31, 2008 14:32 CET

Hur bevakas EU-frågor av medierna? Och vad vill svenska folket egentligen veta?